TRIGGERPOINTTHERAPIE

 

BIJ WELKE KLACHTEN:

  • nek-/schouderklachten
  • hoofdpijn veroorzaakt door spierspanning
  • (lage) rugklachten
  • klachten aan armen / handen bv. carpaal tunnelsyndroom, tennis- of golferselleboog
  • klachten aan benen of voeten, bv hielspoor 

 

HOE WERKT TRIGGERPOINTTHERAPIE

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen (‘spierknopen’) in een spier die ontstaan door overbelasting van een spier bijvoorbeeld door stress, repeterende bewegingen of juist statische belasting, een verkeerde houding, ongelukken of blessures. Deze triggerpoints veroorzaken pijn, stijfheid en/of tintelingen en zorgen voor verlies van kracht en bewegingsbeperking. Deze klachten kunnen voorkomen op de plek zelf, maar meestal ook op andere plekken in het lichaam, zogenaamde afgeleide pijn of ‘referred pain’.
Als triggerpoints lang bestaan, kunnen ze de spierfunctie verminderen, zenuwbanen beïnvloeden en steeds meer pijn veroorzaken.

Het doel van de triggerpointbehandeling is om de doorbloeding in het aangedane gebied weer op gang te brengen, zodat afvalstoffen worden afgevoerd en voedingstoffen en zuurstof weer aangevoerd kunnen worden. Zo vermindert pijn, kan de spier zich herstellen en zijn functie weer beter uitvoeren. De triggerpointbehandeling bestaat uit een diepe massage van de aangedane plekken, soms in combinatie met beweging; stretchen of aanspannen van de betreffende spier of het betreffende lichaamsdeel.

Om beter resultaat te krijgen van de behandeling is het zelf behandelen van je triggerpoints een goede aanvulling. Voor de zelfbehandeling geef ik eenvoudige oefeningen mee die je enkele keren per dag een paar minuten herhaalt. Dit vereist wel wat discipline, maar draagt bij aan een snel herstel.

Voor de zelfbehandeling kun je gebruik maken van handige hulpmiddelen, zoals een Theracane, of een stuiterbal. Op Triggershop.nl kun je diverse hulpmiddelen bestellen.

 

DE EFFECTEN VAN TRIGGERPOINTTHERAPIE

  • soepele, ontspannen spieren
  • betere beweeglijkheid
  • meer kracht
  • minder pijn

Het volgende filmpje geeft uitleg over triggerpoints en de behandeling:

STUDIO A-M
SKINCARE & BODY TREATMENT
Anne-Marie Mathieu
Loet 19 (in het Centrum van Wellness)
1741 BN Schagen
Telefoon: 06-22358675

E-mail: info@studioamschagen.nl

 

OPENINGSTIJDEN:
ma t/m vr 09.00 - 16.30 uur, do avond 18.00 - 21.30 uur