JE HUIDVERZORGINGSROUTINE ZORGT VOOR EEN GEZONDE, MOOIE HUID IN TOPCONDITIE!


Zoals topsporters elke dag trainen om in topvorm te blijven heeft jouw huid ook elke dag aandacht nodig om in goede conditie te blijven.

In deze serie belicht ik elk van de stappen van de huidverzorgingsroutine, met het hoe en waarom en productvoorbeelden uit het assortiment van Oolaboo.
Reiniging – peeling – masker – serum – olie – oogcrème – dagcrème – nachtcrème – zonbescherming: elk onderdeel wordt uitgebreid belicht in een aparte blog. Doe er je voordeel mee!

STAP 1 VAN JE HUIDVERZORGINGSROUTINE:
DE REINIGING

Het reinigen van je gezicht is de eerste en tevens belangrijkste stap van je huidverzorgingsroutine!

Waarom reinigen?
* ’s Morgens verwijder je de afvalstoffen van de huidstofwisseling, talg en transpiratie die ’s nachts zijn ontstaan op je huid, want ook ’s nachts is je huid hard aan het werk!
* ’s avonds verwijder je daarnaast ook make-up en vuil dat gedurende de dag van buitenaf op je huid is gekomen
* Door op de juiste manier te reinigen stimuleer je de doorbloeding.
* En het reinigen zorgt ervoor dat je huidverzorgingsproducten die je daarna aanbrengt optimaal hun werk kunnen doen. Je hebt dan een veel beter resultaat van bijvoorbeeld je mooie serum en crème.

Alleen maar voordelen dus! Reinig je gezicht dus twee keer per dag, je huid wordt er blij van en zal je tegemoet stralen!

Hoe reinigen?
Nog regelmatig hoor ik dat mensen hun huid reinigen met een reinigingsproduct op een watje of met een reinigingsdoekje. Helaas is dat niet voldoende en veel te oppervlakkig. Reinig liever door je huid eerst nat te maken met lauw water, je brengt wat reinigingsproduct aan op je handen en masseert je gezicht en hals hiermee in. Vervolgens spoel je je gezicht af met lauw water. Gebruik je een foundation dan is het raadzaam om twee keer achter elkaar te reinigen.

Welk reinigingsproduct van Oolaboo past bij jouw huid?

Wipe Off 3 in 1 daily nutrition cleansing nectar
200 ml € 44,05

Een 3-in-1 product, reinigingsmelk, make-up-verwijderaar en tonic in één samenstelling. Ideaal voor iedere huidconditie, zelfs de meest gevoelige (voor een vette/onzuivere/acné huid is de Oil Control wash meer geschikt).
Met elke veeg worden talg, vuil en losse huidschilfers verwijderd, zodat ze niet de kans krijgen om de huidporiën te verstoppen. Hierdoor wordt make-up en vuil eenvoudig verwijderd. Bevat een combinatie van natuurlijke voedende nutriënten, zoals castorolie, mono-olie en karitéboter. Schizophyllan zorgt ervoor dat nieuwe, gezonde huidcellen worden geboren en dode huidcellen naar de oppervlakte worden geduwd. Het stimuleert tevens celvernieuwing en voorkomt dat vocht uit de huid verdampt. De huid wordt op een milde wijze gereinigd en wordt perfect schoon, zonder onprettig of trekkerig aan te voelen.


Oil Control Wash
200 ml € 46,15

Een verfrissende en milde reinigingsgel, aanbevolen voor een vette of gecombineerde, onzuivere huid met acne.
Het product komt uit de flacon als een gel en verandert tijdens het reinigen in een zachte olieachtige crème! Het product reinigt een onzuivere huid en verwijdert talg en andere onzuiverheden. Tevens ideaal als reinigings- en scheergel voor mannen. Bevat nutriënten die helpen bij het verbeteren, zuiveren en in balans brengen van een onzuivere huid. Bij regelmatig gebruik wordt de talgproductie genormaliseerd. Een uiterst milde wash gel met een adstringerende werking om de huid te reinigen en de talgproductie weer in balans te brengen. Het resultaat is een frisse fluweelzachte huid. Bevat Chinese kaneel en gember, dit werkt bijzonder efficiënt bij verwijde poriën en vermindert tevens de verspreiding van bacteriën.


Super Foodies Calm Cleansing Face Oil
250 ml € 37,30

Geschikt voor iedere huidconditie, maar aanbevolen voor een droge en gevoelige huid, ook geschikt voor het verwijderen van waterproof make-up/mascara.
Een zachte, voedende en kalmerende reinigingsolie, rijk aan antioxidanten,
dankzij een samenstelling op basis van Japanse matcha-thee. Deze reinigingsolie lost olie en vuil in de poriën op, zonder de natuurlijke lipiden die de huid beschermen aan te tasten. Hydrateert en verzorgt zonder een trekkerig gevoel.
De innovatieve samenstelling maakt de huid zacht en soepel, voor een frisse en jeugdige uitstraling. Bevat natuurlijke en biologische ingrediënten en is 100% vegan.


Super Foodies Face Cleansing bar
70 gram € 16,30

Een milieubewuste, crèmige en milde gezichtsreiniger voor normale tot droge huidtypes. Met bamboo dish om droog te bewaren. Gemaakt met kokosolie en vitamine E een natuurlijk bestanddeel van onze huid. Vitamine E biedt het belangrijke antioxidatieve eigenschappen om je huid te helpen beschermen tegen externe invloeden Kokosolie geeft jouw huid de reiniging die ze nodig heeft zonder de beschermende vochtbarrière aan te tasten. De cleansing bar is 100% vegan en
zeepvrij is! Ook geschikt om ook oog-makeup mee te verwijderen.

Ik wens je veel succes met je
huidverzorgingsroutine!