Schoonheidssalon Studio A-M Schagen

JE HUIDVERZORGINGSROUTINE ZORGT VOOR EEN GEZONDE, MOOIE HUID IN TOPCONDITIE!


Zoals topsporters elke dag trainen om in topvorm te blijven heeft jouw huid ook elke dag aandacht nodig om in goede conditie te blijven.

In deze serie belicht ik elk van de stappen van de huidverzorgingsroutine, met het hoe en waarom en productvoorbeelden uit het assortiment van Oolaboo.
Reiniging – peeling – masker – serum – olie – oogcrème – dagcrème – nachtcrème – zonbescherming: elk onderdeel wordt uitgebreid belicht in een aparte blog. Doe er je voordeel mee!

HUIDVERZORGINGSROUTINE deel 8:
ZONBESCHERMING

Wist je dat UV straling van de zon is de belangrijkste externe factor voor vroegtijdige huidveroudering is?

Zonlicht is aan de ene kant gezond, je krijgt op een natuurlijke manier een portie vitamine D toegediend en het geeft je energie.
De keerzijde is dat teveel zonlicht en daarme UV (ultra violette) straling schadelijk is voor je huid. Het kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekken en in het ergste geval tot huidkanker.

Aangezien de huid van je gezicht gedurende je leven het vaakst blootgesteld wordt aan zonlicht is het belangrijk je gezichtshuid goed te beschermen, ook als de zon niet schijnt. Want zonlicht is altijd aanwezig, ook als het bewolkt is!

Het verschil tussen UVA en UVB stralen.
Zo’n 95% van het zonlicht bestaat uit UVA stralen, deze stralen zijn vooral verantwoordelijk voor huidveroudering omdat ze diep in de huid doordringen en het daar aanwezige collageen en elastine aantasten. Dit veroorzaakt rimpels en verslapping.
De overige 5% zijn UVB stralen, deze zijn krachtiger maar komen minder diep. Ze veroorzaken voornamelijk verbranding van de opperhuid.
Zowel UVA als UVB stralen kunnen huidkanker veroorzaken.

Hoe gebruik je een zonbeschermingsproduct?
De zonbeschermingsproducten van Oolaboo kun je het beste na je dagcrème aanbrengen. Als je naar buiten gaat, ook in de winter of op bewolkte dagen, is het verstandig om een product met minimaal SPF 30 te gebruiken. Sommige dagcrèmes bevatten ook een SPF maar deze is meestal te laag om je voldoende te beschermen.

Welke zonbescherming van Oolaboo past bij jouw huid?

Saveguard protective shield

Saveguard protective shield
SPF 30
50 ml € 71,95

Een volledig beschermende en hydraterende emulsie met een zonbeschermingsfactor (SPF) 30 voor een complete bescherming van alle huidcondities. Dankzij een parfumvrije samenstelling is het product bijzonder geschikt voor gevoelige huidcondities.

Beschermt en hydrateert de huid zonder een witte waas achter te laten. Natuurlijke zonnefilters uit druiven en tomaat bieden complete bescherming tegen uv-A- en uv-B stralen en andere schadelijke invloeden vanuit de omgeving, zoals smog en nicotine. Voorkomt hierdoor vroegtijdige huidveroudering. Karitéboter en babassu-olie zorgen ervoor dat dit product gebruikt kan worden voor de meest gevoelige huidcondities. 

Skin defense DNA protective cream
200 ml € 85,00

Een spf 30 cream die de huid beschermt tegen huidveroudering, pigmentatie en dehydratatie door UV-stralen en pollutie.

Voorkomt schade aan het DNA van de cellen om zo vroegtijdige huidveroudering, huidirritatie en huidontstekingen te voorkomen. Zowel pollutie als schade door de zon leiden tot vroegtijdige huidveroudering. UVA- en UVB-stralen dringen de huid binnen en bereiken direct de cellen en hun DNA. Verontreinigende stoffen, zoals fijnstof, grote koolstofdeeltjes, vervuilende metalen en gassen kunnen de huid van buitenaf aanvallen en de natuurlijke huidbarrière beschadigen. Ze kunnen in de huid doordringen en leiden tot de ontwikkeling van vrije radicalen, die het DNA van de cellen beschadigen en zo voortijdige huidveroudering, huidirritatie en huidontstekingen veroorzaken.
De Skin Defense DNA protective cream werkt bovendien hydraterend, stimuleert de aanmaak van collageen en verbetert de weerstand van de huid. Japanse Matcha thee, een krachtig natuurlijk antioxidant, helpt om te beschermen tegen vrije radicalen. Bevat tevens een uniek complex van glucomannan, betaglucan en hyaluronzuur. Dit helpt de natuurlijke bescherming van het lichaam te ondersteunen en resulteert in een snellere, diepere en langdurige teint.
Dit product is geschikt voor het gezicht en het lichaam.

Ik wens je veel succes met je
huidverzorgingsroutine!