Fleece mask Studio A-M

JE HUIDVERZORGINGSROUTINE ZORGT VOOR EEN GEZONDE, MOOIE HUID IN TOPCONDITIE!


Zoals topsporters elke dag trainen om in topvorm te blijven heeft jouw huid ook elke dag aandacht nodig om in goede conditie te blijven.

In deze serie belicht ik elk van de stappen van de huidverzorgingsroutine, met het hoe en waarom en productvoorbeelden uit het assortiment van Oolaboo.
Reiniging – peeling – masker – serum – olie – oogcrème – dagcrème – nachtcrème – zonbescherming: elk onderdeel wordt uitgebreid belicht in een aparte blog. Doe er je voordeel mee!

HUIDVERZORGINGSROUTINE deel 3:
HET MASKER

Een masker is een bonus waar je gezicht één of twee keer per week mee verwent.

Waarom een masker?
Als je de verschillende huidverzorgingsproducten in een piramide zou zetten, dan staan de reiniging en de dag- en nachtcrème onderaan als basis. Een stapje hoger vind je het masker. Dit bevat meer actieve werkstoffen die gericht zijn op bijvoorbeeld hydratatie, kalmeren, herstel, dieptereiniging of anti-aging. Een masker is over het algemeen bedoeld om één of twee keer per week te gebruiken als extra booster voor je huid.

Hoe gebruik je een masker?
Het handige van de crèmemaskers van tegenwoordig is dat je ze op verschillende manieren kunt inzetten.
Als je even de tijd kunt nemen om een kwartiertje te relaxen, breng je het masker in een dunne laag aan op je gereinigde huid. Na de inwerktijd spoel je het masker af met lauw water en breng je je dag- of nachtcrème aan, eventueel met een serum of olie eronder.
De ‘easy way’ die geen tijd kost en je toch optimaal van je masker laat profiteren is om hem aan te brengen als nachtcrème en er mee te gaan slapen. De volgende ochtend reinig je je huid en breng je je dagcrème aan.

Een fleece masker breng je aan op je gereinigde huid, deze laat je een minuut of twintig inwerken. Ga liefst even liggen (anders valt hij wellicht van je gezicht af:) en na de inwerktijd hoef je alleen het masker te verwijderen, en je dag- of nachtcrème aan te brengen. De werkstoffen van het fleecemasker werken als serum dus in dit geval is het niet nodig om een apart serum aan te brengen.

Welk masker van Oolaboo past bij jouw huid?

Ageless anti-aging firming mask
50 ml € 65,65

Een huidverstevigend anti-aging masker met natuurlijke en actieve ingrediënten voor de vochtarme, vermoeide en rijpere huid.

Bevat abrikozenpitolie en vitamine A, C en E.
Vitamine A kan een gunstig effect hebben op ontstekingsreacties, vitamine C en E zijn echte anti-aging ingrediënten. Abrikozenpitolie bevat veel antioxidanten en squalaan herstelt en verbetert de huidbalans.
Verzorgt de rijpere huid die snel droog wordt, minder goed herstelt en haar stevigheid en elasticiteit verliest, intensief. Verbetert de huidbalans en verfijnt dunne lijntjes en rimpeltjes. De samenstelling van de bioactieve werkstoffen stimuleert het zelfherstellend vermogen van de huid.

Oil Control Mask Studio A-M

Oil Control Mask
50 ml € 46,95

Een diepzuiverend masker op basis van klei, aanbevolen voor de onzuivere huid.

Heeft een remineraliserende werking, waardoor de balans in de huid beter wordt. De huid wordt gezuiverd en de talg gereguleerd. Nicotinamide (vitamine B3), cafeïne en biotine verminderen de talgproductie en huidirritatie. Salicylzuur verwijdert dode huidcellen die verstoppingen kunnen veroorzaken en werkt ontstekingsremmend. Kaneelextract onderdrukt de bacteriegroei. Kaneel is tevens bijzonder efficiënt bij verwijde huidporiën.

Saveguard mask Studio A-M

Saveguard mask
50 ml € 58,25

Een intensief beschermend en voedend masker, aanbevolen voor alle huidcondities. Dankzij een parfumvrije samenstelling is het product bijzonder geschikt voor gevoelige huidcondities.

Biedt een beschermend en verzachtend masker, helpt tegen een rode huid, vermindert irritaties en is rijk aan antioxidanten. Daarnaast werkt het masker anti-verouderend en stimuleert het celvernieuwing. Rijk aan extracten uit olijf en abrikoos. Bevat ook hyaluronzuur, karitéboter, jojobaolie, calendula.

Truffle Indulgence Mask
50 ml € 78,25

Een zeer rijk en luxe anti-aging gezichtsmasker voor de rijpere huid.

Rijk aan een hoogwaardige samenstelling van exclusieve nutriënten: Italiaanse witte truffel, kaviaar, Uttwiler Spätlauber (een Zwitserse appel), hyaluronzuur, olijfolie, karitéboter en macadamia-olie.

Beschermt de huidstamcellen en helpt hun weerstand tegen schadelijke invloeden van buitenaf te versterken. Dit verlengt de levensduur van de stamcellen van de huid en behoudt de jeugdigheid van de huid. Regelmatig gebruik geeft een verhoging van de dichtheid en elasticiteit van de huid, met als resultaat een daadwerkelijke vermindering van zelfs diepe rimpels!

Ik wens je veel succes met je
huidverzorgingsroutine!