Peeling Studio A-M Schagen

JE HUIDVERZORGINGSROUTINE ZORGT VOOR EEN GEZONDE, MOOIE HUID IN TOPCONDITIE!


Zoals topsporters elke dag trainen om in topvorm te blijven heeft jouw huid ook elke dag aandacht nodig om in goede conditie te blijven.

In deze serie belicht ik elk van de stappen van de huidverzorgingsroutine, met het hoe en waarom en productvoorbeelden uit het assortiment van Oolaboo.
Reiniging – peeling – masker – serum – olie – oogcrème – dagcrème – nachtcrème – zonbescherming: elk onderdeel wordt uitgebreid belicht in een aparte blog. Doe er je voordeel mee!

STAP 2 VAN JE HUIDVERZORGINGSROUTINE:
DE PEELING

Een peeling van je gezicht is de tweede stap van je huidverzorgingsroutine, niet om dagelijks te doen, maar wel 1 of 2 x per week.

Waarom een peeling?
* Doordat je met een peeling de dode huidcellen van je opperhuid verwijdert stimuleer je de huidceldeling en daarmee huidvernieuwing. Een belangrijk wapen tegen huidveroudering en de vorming van lijntjes en rimpels.
* Heb je last van acné dan helpt een peeling met oa salicylzuur om bacteriën te doden, talg op te lossen en de ophoping van dode huidcellen te verwijderen zodat je poriën niet meer zo snel zullen verstoppen en ontstekingen verminderen.
* De hydratatie van je huid krijgt een boost. Na de peeling is je huid beter in staat om vocht vast te houden en zal dus minder trekkerig aanvoelen.
* Pigmentvlekken door bijvoorbeeld hormonen, zonschade of acné zijn vaak hardnekkig en bevinden zich in de diepere laag van je opperhuid. Een intensieve peeling met fruitzuren versnelt de huidceldeling en kan storende pigmentvlekken verminderen.
Hyperpigmentatie is over het algemeen wat lastiger te behandelen en vraagt vaak om doorverwijzing naar een huidtherapeut of dermatoloog voor een diepgaandere behandeling.
* Je huid neemt na een peeling nog beter de actieve werkstoffen uit je andere huidverzorgingsproducten op, daar heb je dus meer resultaat van.

Peelings voor thuisgebruik zijn wat minder intensief dan peelings in de salon. Wil je optimaal resultaat dan is het goed om een intensieve peeling in de salon te combineren met een mildere peeling voor thuis.

Hoe peelen?
Het verschilt of je een scrub of een peeling gebruikt.

Een scrub is een mechanische peeling, door de korreltjes schuur je als het ware de dode huidcellen van je huid. Verdeel het product over je vochtige huid en masseer alle delen van je gezicht goed gedurende enkele minuten, spoel af met lauw water.
Over het algemeen is een scrub wat minder intensief maar wel fijn als je last hebt van schilfertjes op je huid.

Een peeling zonder korrels bevat meestal fruitzuren (AHA of BHA). Deze zorgen ervoor dat de dode huidcellen loslaten (de verbindingen tussen de cellen lossen op). Een peeling met fruitzuren breng je aan op een droog gezicht en laat je even inwerken. De inwerktijd is afhankelijk van de peeling. Ook deze spoel je af met lauw water en daarna breng je direct een serum of crème aan om de zuurgraag van je huid weer te herstellen.

Welke peeling van Oolaboo past bij jouw huid?

Ageless peeling Studio A-M

Ageless peeling
50
ml € 49,05

Een milde, doeltreffende en voedende peeling op basis van fruitenzymen (AHA), aanbevolen voor de normale en rijpere huidcondities (vanaf 30 jaar oud).

Deze anti-aging peeling vermindert zichtbaar rimpels en lijnen en zorgt voor een enorme verbetering van de huid. Extract uit suikerriet, suikerbiet, ananas en meloen, verwijderen effectief de verhoornde cellen van de huid en stimuleren zuurstoftoevoer, waardoor de huid wordt gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken. Geeft een zichtbare vermindering van rimpels en een egale en gladde (opper)huid. De huid voelt zuiver en glad aan en de huidtextuur is zichtbaar beter doordat verhoornde huidcellen effectief worden verwijderd. Versterkt de vitaliteit van de huid.

Super Foodies Scrub Studio A-M

Super Foodies All over gentle scrub
100 ml € 44,05

Een zachte gezichts- en lichaamsscrub voor alle huidcondities, speciaal aanbevolen voor de gevoelige huid. Rijk aan antioxidanten, die bescherming en huidvernieuwing stimuleren. 

Japanse matcha-thee, rijk aan antioxidanten, creëert een bescherming tegen vrije radicalen. Fijne ‘korreltjes’ van roze zandstranden uit Tikehau, samen met vanillebonen en macadamianoten, verwijderen zacht de verhoornde huidcellen, waardoor een betere absorptie van huidverzorgingsproducten ontstaat. Een verzorgende basis van plantaardige extracten van cupuacuboter, plus kalmerende babassu-olie helpt overstimulatie van de huid te voorkomen. De huid wordt zacht en schoon met een gezond uitziende finish.

Intensievere peelings zijn alleen in de salon mogelijk tijdens een behandeling. Vraag naar de mogelijkheden!

Ik wens je veel succes met je
huidverzorgingsroutine!