Eens per maand komt één van de cosmetisch artsen van de Wow Factory bij Studio A-M. Jannine Wilpshaar en Elvira Serlier zijn gespecialiseerd in huidverbeterende behandelingen met botox, fillers en sinds kort met Profihlo. In dit bericht leg ik de verschillen uit tussen deze behandelingen.

Botox

Botox wordt gebruikt voor expressierimpeltjes, zoals kraaienpootjes, een frons tussen de wenkbrauwen en het voorhoofd. Door het veelvuldig aanspannen van de spieren ontstaan rimpels. Botox ontspant de spieren die de rimpels veroorzaken en voorkomt dat er een plooi ontstaat of dat deze dieper wordt. Botox werkt vooral preventief tegen rimpels. Als er al rimpels zijn geeft een combinatie met fillers (vulmiddelen) het meest natuurlijke resultaat. Zo krijg je  een zelfverzekerde uitstraling met een natuurlijke look.

De behandeling bestaat uit een injectie met Botulinetoxine A. Dit is een natuurlijk eiwit dat de prikkeloverdracht van zenuw naar spier blokkeert. Injectie van dit eiwit in een spier zorgt ervoor dat de spier zich niet meer aanspant. Na 1 tot 2 weken ontspant de spier en verdwijnt de rimpel. En kijk je niet meer boos, zorgelijk of vermoeid maar blij en uitgerust!
Het resultaat is niet blijvend. Na 3 tot 6 maanden is het eiwit uitgewerkt. De rimpel komt geleidelijk aan terug. Na meerdere behandelingen kan het effect wel langer aanhouden.

Fillers

Hyaluronzuurfillers kunnnen toegepast worden op meerdere plaatsen zoals bij de slapen, neus-lippenplooi, wangen, jukbeenderen, onder de ogen, bij neuscorrectie, rondom de mond, lippen, kaaklijn, kin en frons. Er zijn verschillende mogelijkheden om met fillers de tekenen van veroudering te behandelen. Je gezicht gaat er weer frisser, jonger en zachter uitzien.

Het verouderingsproces in het gezicht wordt niet alleen veroorzaakt door verslapping van de huid. Het krimpen van het skelet en het verdwijnen van vetweefsel zorgen ervoor dat het gezicht steun kwijt raakt. Door dit volumeverlies verandert de vorm en contour van het gezicht. De wangen kunnen invallen. Er ontstaan diepe neuslippenplooien. De mondhoeken kunnen gaan hangen en de kaaklijn kan verslappen. En de blik toon harder en vermoeid.

Rimpels die ontstaan door verlies aan vet- en bindweefsel (neuslippenplooi, wanglijnen en mondhoekplooien) worden behandeld door herstel van het volume. Contouren van het gezicht  worden verbeterd zoals het accentueren van de jukbeenderen, het opvullen van de slapen en de wangen en het verstevigen van de kaaklijn. Fijne en middelgrote rimpels worden opgevuld, bijvoorbeeld de neuslippenplooi, wallen en traangoten.Voor de mond zijn er verschillende typen hyaluronzuur.  De behandeling accentueert de contour van de lippen, vermeerdert het volume in de lippen en vermindert de zogenaamde rokerslijntjes.

Afhankelijk van je wensen wordt het type en de hoeveelheid filler bepaald. Zonder operatieve correctie of lichaamsvreemde producten krijg je met fillers direct een jongere en uitstraling.

Profilho

Een nieuwe trend op het gebied van huidverbetering  is : Profhilo®
Deze nieuwe behandeling op basis van hyaluronzuur verstrakt de huid en laat je huid er jonger, gladder en stralender uitzien. Fijne lijntjes en rimpels vallen minder op en de huid oogt zichtbaar jonger. Profhilo® kan worden toegepast in het gezicht, hals, decolleté en op de handen. Profhilo® bevat geen chemische toevoegingen. Het product is 100% natuurlijk, niet-permanent, biologisch afbreekbaar en betrouwbaar.

Wat is het verschil tussen fillers en Profilho?

Fillers -het woord zegt het al- zijn bedoeld om te vullen: volumeverlies dat in de loop der jaren bij iedereen optreedt, kan met fillers teniet gedaan worden. Daarnaast kunnen lijntjes en rimpels met fillers behandeld worden waardoor ze verminderen of verdwijnen.
Profilho vult niet, maar stimuleert cellen in de huid, waardoor de huid steviger, elastischer en voller wordt, zonder de contouren van het gezicht te veranderen.
Als er veel volumeverlies is, bijvoorbeeld ter plaatse van de wangen, de lippen of in het gebied van de slapen, is een behandeling met fillers het meest geschikt. Wanneer je met name op zoek bent naar een methode om de elasticiteit en stevigheid van de huid aan te pakken, is Profhilo een betere keuze.
Vaak is een combinatie van beide erg mooi.

Gratis intakegesprek

Wil je advies over de beste behandeling voor jouw huid? Dan kun je eerst een adviesgesprek aanvragen. De arts zal je huid beoordelen en de mogelijkheden die het beste bij je passen met je bespreken.

Een afspraak maken kan via mail of whats app: info@studioamschagen.nl / 06-22358675.