FASCIATHERAPIE

 

Fasciatherapie Studio A-M SchagenBIJ WELKE KLACHTEN:

Bewegingsbeperking, stijfheid en pijn als gevolg van:

  • verkeerde houding
  • overbelasting
  • blessures
  • littekens
  • stress
  • etc.

 

 

 

HOE WERKT FASCIATHERAPIE:

Fasciatherapie Studio A-M Schagen

Het doel van fasciatherapie is om de beperking in de fascia te vinden en het weefsel weer soepel en beweeglijk te maken. Dit kan met verschillende manuele technieken en bijvoorbeeld met behulp van cupping, een fascia scraper of met ondersteuning van elastische tape. Omdat fascia invloed heeft op het functioneren van spieren onderzoek ik ook of er triggerpoints zijn en behandel deze direct mee.

Fascia is het bindweefselnetwerk dat alle spieren omhult en beschermt en daarmee is het een belangrijk onderdeel van het bewegingsapparaat. Naast spieren omvat fascia ook alle andere weefsels in het lichaam zoals pezen, ligamenten, botten, zenuwen, organen tot elke cel in je lichaam.
Gezonde fascia is goed gehydrateerd, krachtig en flexibel en zorgt ervoor dat je soepel en pijnvrij kunt bewegen. Door allerlei factoren, zowel lichamelijk als mentaal, kan de fascia minder soepel worden en zelfs verharden en uitdrogen. Het gevolg hiervan is dat je minder makkelijk kunt bewegen, last hebt van stijfheid en pijnklachten krijgt.

Het bijzondere van fascia is dat het een groot verbindend netwerk is, dat nergens ophoudt. Bij spieren zijn we gewend om te denken in ‘delen’; een spier loopt van gewricht tot gewricht en zorgt voor beweging van een bepaald lichaamsdeel. Het fascianetwerk stopt nergens, het omvat het spierweefsel en loopt door in bepaalde lijnen.
Van boven naar beneden, van achter naar voren, diagonaal, etc. het is een 3D netwerk.
Daarom kan het zijn dat je pijn hebt op een bepaalde plek in je lichaam, maar dat deze veroorzaakt wordt door een probleem op een andere plek

Fasciatherapie is een behandelmethode, die prima gecombineerd kan worden met andere behandelvormen zoals massagetherapie, triggerpointtherapie, voetreflextherapie, cupping en elastisch tapen.

 

DE EFFECTEN VAN FASCIATHERAPIE:

  • betere beweeglijkheid
  • minder stijfheid
  • minder pijn
  • minder kans op blessures

Fasciatherapie komt in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering.

Lees hier meer over de tarieven.

 

STUDIO A-M
SKINCARE & BODY TREATMENT
Anne-Marie Mathieu

YPHS Huis

Zijperweg 9
1742 NE Schagen 
Telefoon: 06-22358675

E-mail: info@studioamschagen.nl

 

OPENINGSTIJDEN:
ma t/m vr 09.00 - 17.00 uur, do avond 18.00 - 21.30 uur

YPHS Huis Schagen