FASCIATHERAPIE

FASCIATHERAPIE Studio A-M Schagen

 

BIJ WELKE KLACHTEN:

Bewegingsbeperking, stijfheid en pijn als gevolg van:

  • verkeerde houding
  • overbelasting
  • blessures
  • littekens
  • stress
  • etc.

 

HOE WERKT FASCIATHERAPIE:

Het doel van fasciatherapie is om de beperking in de fascia te vinden en het weefsel weer soepel en beweeglijk te maken. Dit kan met verschillende manuele technieken en bijvoorbeeld met behulp van cupping, een fascia scraper of met ondersteuning van elastische tape. Omdat fascia invloed heeft op het functioneren van spieren onderzoek ik ook of er triggerpoints zijn en behandel deze direct mee.

Fascia is het bindweefselnetwerk dat alle spieren omhult en beschermt en daarmee is het een belangrijk onderdeel van het bewegingsapparaat. Naast spieren omvat fascia ook alle andere weefsels in het lichaam zoals pezen, ligamenten, botten, zenuwen, organen tot elke cel in je lichaam.
Gezonde fascia is goed gehydrateerd, krachtig en flexibel en zorgt ervoor dat je soepel en pijnvrij kunt bewegen. Door allerlei factoren, zowel lichamelijk als mentaal, kan de fascia minder soepel worden en zelfs verharden en uitdrogen. Het gevolg hiervan is dat je minder makkelijk kunt bewegen, last hebt van stijfheid en pijnklachten krijgt.

Het bijzondere van fascia is dat het een groot verbindend netwerk is, dat nergens ophoudt. Bij spieren zijn we gewend om te denken in ‘delen’; een spier loopt van gewricht tot gewricht en zorgt voor beweging van een bepaald lichaamsdeel. Het fascianetwerk stopt nergens, het omvat het spierweefsel en loopt door in bepaalde lijnen van boven naar beneden, van achter naar voren, diagonaal, etc. het is een 3D netwerk.
Daarom kan het zijn dat je pijn hebt op een bepaalde plek in je lichaam, maar dat deze veroorzaakt wordt door een probleem op een andere plek

Fasciatherapie is een behandelmethode, die prima gecombineerd kan worden met andere behandelvormen zoals massagetherapie, triggerpointtherapie, voetreflextherapie, cupping en elastisch tapen.

Fasciatherapie komt in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering.
Zie voor meer informatie de pagina TARIEVEN.

 

DE EFFECTEN VAN FASCIATHERAPIE:

  • betere beweeglijkheid
  • minder stijfheid
  • minder pijn
  • minder kans op blessures

 

Klik HIER voor het maken van een online afspraak.

 

Het volgende animatiefilmpje maakt de werking van fascia duidelijk:

STUDIO A-M
SKINCARE & BODY TREATMENT
Anne-Marie Mathieu
Loet 19
1741 BN Schagen (in het Centrum van Wellness)
Telefoon: 06-22358675

E-mail: info@studioamschagen.nl

 

OPENINGSTIJDEN:
ma t/m vr 09.00 - 16.30 uur, do avond 18.00 - 21.30 uur